Voeding

bosbes2_thumb_M_mediaVoeding is heel belangrijk voor de energievoorziening, voeding is ook noodzakelijk bij het groeien en het herstellen van het lichaam.

In de Bijbel lees je wat God bedoelde als voedsel voor de mens:

“Ook zei God: hierbij geef ik jullie alle zaaddragende planten en alle vruchtbomen op de aarde: dat zal jullie voedsel zijn (Genesis 1:29).”

In de loop der tijd zijn wij echter een heleboel andere dingen gaan eten: geraffineerde voeding en vele toevoegingen (kleurstoffen, smaakversterkers, zoetstoffen, conserveringsmiddelen, e.d.). Kant-en-klaar maaltijden zijn dagelijkse kost. Deze voeding voorziet het lichaam niet van de optimale voedingsstoffen.
Het lichaam wordt ondervoed doordat lichaamscellen tekorten hebben aan vitaminen, mineralen, onverzadigde vetten en andere vitale stoffen. Over het algemeen nuttigen wij voldoende calorieën en blijft het lichaamsgewicht op peil, maar er zijn tekorten aan essentiële bouwstoffen, waardoor energie en weerstand afnemen en we daarbij makkelijker vatbaar worden voor ziektes.

Door terug te gaan naar een goed voedingspatroon en een gezonde manier van leven, herstelt ons lichaam en krijgt het meer weerstand.
?2012 Praktijk voor Natuurgeneeskunde Mateboer

Privacy ©2018 Praktijk voor Natuurgeneeskunde Mateboer Interaction Design Userflow