Kennismaking

Mateboer-natuurgeneeskunde-01_thumb_M_mediaSinds april 1995 werk ik als natuurgeneeskundig therapeut in mijn praktijk. Ik ben geïnteresseerd in het ontmoeten van mensen; dit inspireert mij om me te verdiepen in zijn/haar omstandigheden.
Mijn uitgangspunt is, dat er voor iedereen winst te behalen is door middel van optimale voeding.

In de reguliere gezondheidszorg werkte ik
14 jaar als verpleegkundige, in algemene, zowel als in psychiatrische ziekenhuizen, voornamelijk in Amsterdam en Jeruzalem.
In die jaren kreeg ik de gelegenheid veel patiënten te ontmoeten en ervaring op te doen.

Gaandeweg nam mijn interesse toe voor gezonde voeding en natuurlijke behandelmethoden en kreeg ik het verlangen om meer tijd te nemen voor het contact met zieke mensen. Dit had tot gevolg dat ik overstapte naar de Natuurgeneeskunde.
In 1988 begon ik met een opleiding aan de HVNA ( Hogeschool Voor Natuurgeneeskunde Arnhem), daarna heb ik me toegelegd op Fytotherapie en de Orthomoleculaire therapie.

Ik heb een christelijke levensovertuiging. Het Bijbels mensbeeld, dat we een eenheid zijn van ziel, geest en lichaam onderschrijf ik volledig. Dit inspireert mij om de mens ook als geheel te behandelen. In de Bijbel is veel te vinden over voeding, ziekte, genezing en gezondheid; van deze bron maak ik graag gebruik.

Bijbel en Graan

In mijn werk als natuurgeneeskundig therapeut werk ik met natuurlijke middelen en concrete diagnosemethoden. U kunt hierover meer lezen onder de knoppen: “hoe werken we” en “therapieën”.

Homeopathie, energetische behandelingen, of therapieën met een paranoramale achtergrond bied ik niet.
?2012 Praktijk voor Natuurgeneeskunde Mateboer

Privacy ©2018 Praktijk voor Natuurgeneeskunde Mateboer Interaction Design Userflow